Меморандум за соработка меѓу Универзитетот „Св. Апостол Павле“ и НУ Библиотека „Григор Прличев“

Меморандум за соработка меѓу Универзитетот „Св. Апостол Павле“ и НУ Библиотека „Григор Прличев“

Posted by Milco Jovanoski in Околу нас 27 Apr 2023

27 април, 2023 г. 

Со потпишување на меморандум за соработка помеѓу Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ и НУ Библиотека „Григор Прличев“, двете институции ја продолжуваат својата плодна соработка.

Проректорката проф. д-р Устијана Речкоска Шикоска и директорот м-р Милчо Јованоски ги истакнаа можностите за взаемна соработка и идни проекти, организација на настани, како и примена на информатичките технологии во библиотекарството, се вели во соопштението од Универизтетот.

НУ Библиотека