Нови книги во Библиотеката „Григор Прличев“ Охрид

Нови книги во Библиотеката „Григор Прличев“ Охрид

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги 02 Mar 2023

3 март, 2023 г. 

Неделната понуда и жанровски и стилски е богата. Уште  од  денеска ви предлагаме да ги побарате следните шест наслови на пултот за издавање во нашата Библиотека.

„Да те најдам прв“ од Линдвуд Баркли, издавач е Матица македонска.

Романот „ Времето на Перонов“ од Санта Аргирова во издание на Култура.

Од изданијата на Сказнувалка ви ја предлагаме книгата за деца и млади„Магла“ од Марта Палацези.

Од издавачот Македоика литера ви ја препорачуваме книгата „Павел душо моја“ од Алексеј Вармалов.

„Едно во друго“ од Моник Швитер во издание на Блесок и мотивирачката книга „Надмини се себеси“ од Ален Џејмс во издание на Ѓурѓа.

Потсетуваме дека годишната членарина за деца е 200 а за возрасни 300 денари.

Библиотеката „Григор Прличев“ за читателите е отворена секој работен ден од понеделник до петок од  8.30 до 18.30 часот.

НУ Библиотека