Нова година – нови наслови

Нова година – нови наслови

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги 25 Jan 2023

25 јануари, 2023 г. 

НУ Библиотека „Григор Прличев“ континуирано го збогатува сопствениот книжен фонд со нови изданија од македонските издавачи.

Денес презентираме  пет нови наслови кои се веќе на пултот за издавање и љубителите на пишуваната реч можат да ги позајмат. Се работи за следноиве наслови и автори:

Споменот на него и Без Мерит, обете од Колин Хувер во изадние на „Сакам книги“,

Есен во Венеција од Андреа Ди Робилант – Арс Либрис,

 

Госпоѓа Сабина од Еуген Кумичиќ во издание на „Ѓурѓа“ и Тајни чувани до гроб од Тами Хоуг – „Книгохоличари“.

Потсетуваме дека работното време на Библиотеката со читатели од понеделник до петок е од 8 и 30 до 18 и 30 часот.

Годишната членарина за деца е 200 а за возрасни 300 денари.

НУ Библиотека