Наши колеги присутни на настаните во чест на Св. Климент

Наши колеги присутни на настаните во чест на Св. Климент

Posted by Milco Jovanoski in Околу нас 09 Dec 2022

9 декември, 2022 г. 

Во рамки на чествувањата посветени на „Св. Климент Охридски“ – Патрон на Охрид, вчера делегација на нашата НУ Библиотека „Григор Прличев“ во состав: Клеарета Ѓорческа, Елена Станкоска и Весна Симоноска се поклони пред момументалниот споменик на  Св. Климент Охридски на градскиот плоштад.

На промоцијата на капиталното дело „Книга за светите браќа Климент и Наум Охридски“  издадена под покровителство на Општина Охрид, од авторите проф. д-р Димитар Пандев и Славе Ѓорго Димоски присуствуваа нашите колеги: Мариче Боздоганова, Елизабета Бојчевска и Николче Блажески.

НУ Библиотека