НУ Библиотека „Кочо Рацин“ од Тетово во посета на нашата Библиотека

НУ Библиотека „Кочо Рацин“ од Тетово во посета на нашата Библиотека

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно 06 Nov 2022

5 ноември, 2022 г. 

Вчера во посета на  НУ Библиотека „Григор Прличев“ Охрид беа нашите драги колешки и колеги од НУ Библиотека „Кочо Рацин“ од Тетово.

Дружбата со кафе, сок и неизоставно охридски ѓеврек беше најрационално искористена за споделување искуства од секојдневното библиотекарско работење  и предизвиците во оваа област.

Гостите од Тетово ја разгледаа нашата библиотека и беа воодушевени од постигнатото и посебно од нашата работа како отворена библиотека за читателите.

 

Бевме едногласно – соработката ќе ја продлабочиме со заеднички проекти во интерес на читателите, но и на нашето работење.

На довидување  си ветивме дека во скоро време ќе им ја возвратиме посетата.

Повеќе фотографии на нашиот фејсбук профил

НУ Библиотека