Родендени на роднокрајни автори родени во октомври

Родендени на роднокрајни автори родени во октомври

Posted by Milco Jovanoski in Огледало 05 Oct 2022

5 октомври, 2022 г. 

Според евиденцијата на НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид во октомври родени се следниве автори: Блаже Тренески на 12.10.1931 во Врбјани, д-р Павле Митрески на 12.10.1932 во Вишни и академик Миле Миќуновиќ на 12.10.1951 во Кичево.

Во нивна чест од денеска до крајот на месецов во одделот за зајмување поставена е мини изложба со дел од нивното творештво.

НУ Библиотека