Пет нови наслови – пет нови имагинарни приказни

Пет нови наслови – пет нови имагинарни приказни

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги 04 Oct 2022

5 октомври, 2022 г. 

И оваа среда ви предлагаме пет нови наслови кои ви предлагаме да ги зајмите од НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид.

Убавина до болка од Џорџија Кејтс

Невестата од Џули Гарвуд

Соба од Ема Донохју сите три во издание на Книгохоличари.

Забранет допир од Памела Клер – издавач Сакам книга

Ќерката на математичарот од Венко Андоновски издание на Три

Библиотека за читателите е отворена од понеделник до петок од 8 и30 до 18 и 30 часот.Таа е од отворен тип и читателите слободно  можат да влезат и да одбираат книги од полиците и да побараат помош од библиотекарите.

Читалната во одделот за издавање ќе биде отворена од понеделник до петок од 9 и 30 до 17.00 часот а читалната за дневен печат и периодика во Прличевата одаја со читатели ќе работи од 9 до 15.00 часот. Читалните ќе можат да ги користат само членовите на Библиотеката.

Прличевата одаја  во слободни термини кога во неа нема активности на библиотеката со надомест можат да ја користат како место за одржување настани здруженија од невладиниот сектор и други институции.

НУ Библиотека