Роднокрајни автори родени во септември

Роднокрајни автори родени во септември

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно 07 Sep 2022

7 септември 2022 г. 

Со мини изложба и избор на нивни дела поставени пред пултот за зајмување во НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид традиционално се одбележуваат родендените на роднокрајните автори родени во септември.

Според евиденцијата на Библиотеката во септември се родени нашите сограѓани писатели: Димче Маленко, Боро Ѓорѓиески, Милош Линдро, Љубица Чифлигароска и Виолета Ачковска.

НУ Библиотека