Најнови книги во НУ Библиотека „Григор Прличев“ Охрид

Најнови книги во НУ Библиотека „Григор Прличев“ Охрид

Posted by Milco Jovanoski in Нови книги 07 Sep 2022

 7 септември 2022 г. 

И оваа недела нови пет наслови кои уште од денеска можете да ги побаратена пултот за зајмување во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид. Се работи за пет наслови во издание на Сакам книги и Книгохоличари.

   

„Знаеш ли да чуваш тајни“ од Софи Кинсела, „Слаткоречив туѓинец“ од Лиса Клејпас,  „Еден на еден“ од Крис Картер.

 

Не помалку интересни се и следниве два наслови:„Шепни ми нешто“ од Кери Ен Кинг и „Девојчето што го оставија зад себе„ од Росана Велецос.

Од понеделникот охридската библиотека за читателите е отворена од понеделник до петок од 8 и30 до 18 и 30 часот.

Библиотеката е од отворен тип и читателите слободно ќе можат да влезат и да одбираат книги од полиците и да побараат помош од библиотекарите.

Читалната во одделот за издавање ќе биде отворена од понеделник до петок од 9 и 30 до 17.00 часот а читалната за дневен печат и периодика во Прличевата одаја со читатели ќе работи од 9 до 15.00 часот. Читалните ќе можат да ги користат само членовите на Библиотеката.

Прличевата одаја  во слободни термини кога во неа нема активности на библиотеката со надомест можат да ја користат како место за одржување настани здруженија од невладиниот сектор и други институции.

НУ Библиотека