Летна импресија: Вера М Самарјанин ја промовира стотата книга

Летна импресија: Вера М Самарјанин ја промовира стотата книга

Posted by Milco Jovanoski in Околу нас 11 Aug 2022

11 август, 2022

Неодамна во родната Битола, поетесата и голем хуманитарец Вера М Самарјанин ја промовира 100 -та своја книга „ Од дното на душата“. 

На овој настан присуствуваа и претставници на нашата библиотека со која Вера има долгогодишна плодна соработка.

Во знак на почит и пријателство на авторката Самарјанин директорот на НУ Библиотека „Григор Прличев“ Милчо Јованоски и врачи Благодарница а и таа возврати со Благодарница посветена на нашата установа.

Стихозбирка „ Од дното на душата“ е поделена на три теми и тоа љубовта и носталгијата кон татковината, мајчинство и сестринство.

НУ Библиотека