Роднокрајни автори родени во август

Роднокрајни автори родени во август

Posted by Milco Jovanoski in Огледало 04 Aug 2022

4 август, 2022 г.

Пред пултот за зајмување во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид веќе е поставена изложбата на книги од роднокрајни автори родени во месец август.

Традиционално и на овој начин потсетуваме на нивните родендени и на нивното богато творештво. Во август се родени: Радослав Петковски, Ангеле Грозданоски, Живко Чинго, Славе Николовски – Катин и Кристина Т. Рудевска.

НУ Библиотека