Млади литературни творци од Демир Хисар беа во поесета на нашата Библиотека

Млади литературни творци од Демир Хисар беа во поесета на нашата Библиотека

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно 27 Jul 2022

27 јули,2022 г. 

Деновиве во Охрид се одржа книжевен камп  на кој учествуваа ученици од ОУ,,Браќа Миладиновци” од општина Демир Хисар под менторство на проф. Влатко Стојковски , а во организација на младата писателка од Охрид Матеа Стоев.

Покрај бројните творечки активности и запознавање на културните и историски богатства во Охрид , учесниците на кампот беа и во посета на нашата НУ Библиотека „Григор Прличев“

Нашата колешка – библиотекарод одделот за зајмување Весна Симоноска ги запозна соначинот на работа во Библиотеката со богатиот книжевен фонд ,но и одблиску им помогна да научат повеќе за професијата библиотекар.

НУ Библиотека