Изложба на книги од роднокрајни автори родени во јули

Изложба на книги од роднокрајни автори родени во јули

Posted by Milco Jovanoski in Актуелно 04 Jul 2022

4 јули, 2022 г. 

НУ Библиотека „Григор Прличев“ ја продолжува традицијата за  одбележување на родендените на писателите чие творештво е дел од  роднокрајното одделение.

До крајот на овој месец во влезот на одделот за зајмување во библиотеката можете да видите  и позајмите дел од богатото творештво на авторите родени во јули.

Тоа се:  Ацо Силјаноски, Јошко Србиноски, Розе Костеска, Љупчо Милковски, Ило Кафеџиски – Кафе, Томислав Тунтев.

НУ Библиотека „Григор Прличев“ да потсетиме е библиотека од отворен тип со читална и летово работи од 8 и 30 до 16 часот.

Годишната членарна за ворасни е 300 а за деца 200 денари.

НУ Библиотека