×

Преведи ја страницата

Во понеделник донација во библиотеката

22 мај 2015

Градежната компанија „Адора Инжинеринг“ и фондацијата проф. д-р Ванчо Чифлиганец во чест на одблележувањето на сесловенските просветители Светите Кирил и Методиј во понеделник, 25 мај во 11 часот и ќе подарат симболична донација на охридската библиотека „Григор Прличев“. Станува Збор за книгата „Можеш и ти“ од на проф. д-р Венко Андоновски а истата преставува и своевиден прирачник за деловен успех за оние кои се на почеток на својот професионален план.

Со донации од ова издание а по повод 24 мај, денот на просветните работници се опфатени Националната и Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ од Скопје и НУ „Григор Прличев“ – Охрид и библиотеките во Радовиш, Штип и Пробиштип.