×

Преведи ја страницата

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид ќе се одржи средба со авторката Вера Самарјанин од Битола

8 октомври 2018

Утре (09.10.2018) во 12 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид ќе се одржи средба со авторката Вера Самарјанин од Битола.

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ - Охрид ќе се одржи средба со авторката Вера Самарјанин од Битола

На средбата ќе бидат промовирани  нејзините три нaјнови дела за деца и возрасни: „Поколенија“, „Со посвета“ и „На дланка“. Промотор ќе биде  д-р Борис Ангелков , а водител: Мирко Томовски, стихови ќе чита поетесата Марина Шокева.

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ - Охрид ќе се одржи средба со авторката Вера Самарјанин од Битола

Средбата  со изведба на класични ноти на гитара ќе ја збогати младиот Немања Килибарда од Битола.

Во публиката меѓу другите  ќе има и ученици од Основните училишта од Велес и Охрид на кои авторката Самарјанин ќе им подари по едно нејзино дело.