×

Преведи ја страницата

Во чест на писателот и раскажувач Живко Чинго

10 август 2018

НУ Библиотека “Григор Прличев” – Охрид по повод 83 годишнината од раѓањето и 31 година од смртта на големиот охридски и македонски писател и раскажувач Живко Чинго организира изложба на книги “Поглед кон творештвото на Живко Чинго”.
Изложбата ќе биде отворена од 13.08 до 20.08.2018 година во Прличева одаја при НУ Библиотека “Григор Прличев” – Охрид.

 

Поглед кон творештвото на Живко Чинго
Поглед кон творештвото на Живко Чинго