×

Преведи ја страницата

Вчера, меѓу публиката и почитувачите на творештвото на Славе Николоски – Катин во НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид беше и Ѓорѓи Лазаревски, истражувач и педагог од Битола

23 август 2018

Средбите  носат нови пријатели …

Вчера меѓу публиката и почитувачите на творештвото на Славе Николоски – Катин во НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид беше и Ѓорѓи Лазаревски, истражувач и педагог од Битола.

Лазаревски на директорката Гордана Змејкоска и врачи по два примероци за библиотеката од Зборникот 13 од Пелагониските културни научни средби и од неговиот труд Педагошко – психолошка служба во Битола и Битолско ( 1973 – 2018 ). Во зборникот 13 поместен е и текст од Славе Катин.

Лазревски вети дека и натаму ќе сорабтоува со нашата библиотека  и беше воодушевен од  средбата и претставување на Катин од страна на промоторите  и вкупната организација на настанот.

Фото: Емил Јовановиќ
Средбите  носат нови пријатели ... Фото: Емил Јовановиќ