×

Преведи ја страницата

Утре, промоција на стихозбирката „Горски гротески“ од Григор Костески

10 април, 2019 
Деновиве во издание на НУ Библиотека „Григор Прличев“ од печат излезе првата книга од охридскиот поет Григор Костески со наслов „Горски гротески“.
 gorski
Книгата содржи поезија создавана во текот на повеќедецениското уметничко творештво на авторот кој се занимава уште и  со архитектура, сликарство и копаничарство.

Утре – четврток во 17.30 „Горски гротески“ ќе биде промовирана во „Прличевата одаја“ на охридската библиотека,а промотор ќе биде Тоде Илиески.