×

Преведи ја страницата

Учениците од II одд. од ОУ „Христо Узунов“ беа во посета на нашата библиотека

31 октомври, 2019 г.

Вчера во посета на НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид беа учениците од II одделение од ОУ „Христо Узунов“ заедно со своите наставнички.

vesna

Колегите во библиотеката на едноставен и разбирлива начин, прилагоден на нивната возраст ги запознаа учениците со процесот на работа во библиотеката, зачленувањето, издавањето на книги и нивна промоција.

beti

Децата го видоа и фондот на книги и им беше објаснето како најбрзо да стигнат до саканиот наслов и како во нашата библиотека се распоредни книгите и авторите.

хр. узунов

 

Учениците покажаа особен интерес и љубопитство и поставија повеќе прашања и преку одговорите добија појасна слика за дејноста и активностите во Библиотеката.

никола

Учениците од второ одделение од ОУ „Христо Узунов“ ги предводеа наставничките: Весна Шопоска, Весна Коцарева, Соња Војданоска, Гордана Вељаноска и Татјана Буџакоска.