×

Преведи ја страницата

Ученици во посета на НУ Библиотека “Григор Прличев” – Охрид

7 ноември 2018

Денеска во посета на НУ Библиотека „Григор Прличев“ беа учениците од ОУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ „Григор Прличев“ .

Нашите колеги ги запознаа со дејноста и функцијата на библиотеката и книжниот фонд.

Утре во посета на библиотеката ги очекуваме да дојдат и основците од ОУ „Св. Наум Охридски“ од Пештани и „Ванчо Николески“ од Лескоец.

Посетата на нашата установа е дел од наставната програма по македонски јазик во нашиот образовен систем.