×

Преведи ја страницата

Ученици од ОУ „Братство – Единство“ беа во нашата библиотека

5 ноември, 2019 г. 

Во рамките на наставната програма по мајчин јазик учениците од трето одделение од  македонските, албанските, турските паралелки од ОУ „Братство – Единство“ беа во посета на НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид.

vesna - bratstvo

nikola

Тие од страна на нашите колеги беа информирани за работата на библиотеката и поставуваа интерсни прашања.

deca bratstvo vo fondot

Учениците од „Братство“ заедно со нивните одделенски наставници:  Елизабета танеска, Зорица Димоска, Весна Плевнароска , Елена Стојаноска, Блеринда Усеини, Авни Наџаку Бејза Шашко и Ѓулшен  Дилавери ја имаа привилегијата први да го посетат Саемот на книгата во нашата „Прличева одаја“.