×

Преведи ја страницата

Со изложба на книги се одбележуваат родендените на неколку роднокрајни автори

23 јануари 2019

НУ Библиотека „Григор Прличев“ и во оваа 2019 година продолжува со лани воспоставената практика со изложба на нивни дела да бидат одбележани родендените на роднокрајните автори.

Со изложба на книги се одбележуваат родендените на неколку роднокрајни автори

Овој јануари ги одбележуваме родендените на следните автори: Видое Видически, Иван Точко, Јован Котевски и Трајан Петровски.

Со изложба на книги се одбележуваат родендените на неколку роднокрајни автори

Во читалната на нашата библиотека од денеска до 29 јануари ќе  бидат изложени примероци од целокупното творештво од посочените автори.

Со изложба на книги се одбележуваат родендените на неколку роднокрајни автори

Во јануари е роден и патронот на библиотеката поетот и преродбеник Григор Прличев, но чествувањето во негова спомен и слава традиционално се на 5 и 6 февруари со „Прличевите беседи“ и „Прличевата визита“.