×

Преведи ја страницата

„Штурецот и мравката“ во чест на 1 Април – Ден на шегата

30 март, 2019 

Во понделник во чест на 1 Април – Ден на шегата и во пресрет на  2 Април – Светски ден на литературата за деца  во НУ Библиотека  „Григор Прличев“ ќе се одржи презентацијата на приказната за „Штурецот и мравката“

Picture1

Нашите колешки – м-р Мариче Боздоганова и Елизабета Бојчевска на ученици од ОУ  ќе им ја презентираат приказната  преку збор и слика, а потоа ќе следи и разговор со нив за да се дојде до поуката што во себе ја крие таа.