×

Преведи ја страницата

Сеќавање на роднокрајниот писател Ристо Јованоски по повод 30-годишнината од неговата смрт

20 февруари 2018

НУ Библиотека “Григор Прличев” – Охрид на 22.02.2018 (четврток) во 12 часот по повод 30-годишнината од смртта на роднокрајниот писател

РИСТО ЈОВАНОСКИ (1952 – 1988)

ќе одржи литературен портрет за неговото творештво.

Осврт кон творештвото на авторот – Тоде Илиевски.