×

Преведи ја страницата

Роднокрајни автори – родени во јули

8 јули 2019 г. 

Од денеска во „Прличевата одаја“ во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид поставена е изложбата РРоднокрајни автори – родени во јули“.

avtori juli

Овој месец библиотеката според својата евиденција ги одбележува родендените на следните автори: Љупчо Милковски, Розе Костеска, Јошко Србиноски и Ацо Силјаноски.

Изложбата на книги е отворена до петок 12 јули а читателите можат да ја видат секој работен ден од 8 и 30 до 16 часот.