×

Преведи ја страницата

Прличеви беседи во НУ Библиотека „Григор Прличев“ – програма

01 февруари 2016

Програма

Прличеви беседи во НУ Библиотека „Григор Прличев“ - програма

5 февруари (петок)

  • 11:00 ч. Низ творештвото на родокрајните автори:
   • Коста Фортомар
   • Есад Бајрам
   • Димитар Пандев
   • Славе Ѓорѓо Димоски

Место: НУ Библиотека „Григор Прличев“

  • 13:30 ч. Полагање на ловоров венец и свежо цвеќе – Беседа на поетот ќе оддржи Јован Стрезовски, претставнк на ДПМ

Место: Биста на поетот веднаш пред библиотека „Григор Прличев“ – Охрид

  • 14:00 ч. Традиционална Охридска визита

Место: НУ Библиотека „Григор Прличев“

Прличеви беседи во НУ Библиотека „Григор Прличев“ - програма