×

Преведи ја страницата

Поети од Хрватска ќе читаат во Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид

10.09.2019 г.

Денеска во Прличевата одаја на НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид ќе се одржи Средба и промоција на хрватски поети. 

Пред НУ Библиотека „Григор Прличев“ богата програмска недела

Водителот на средбата – поетот Мирко Томовски и поетесата Виолета Сековска ќе ги претстават нивните колеги: Здравко Одорчиќ, Маја Хершак, Весна Премер и Лука Премер.

Настанот е закажан за 13 часот.

Со ова средба се продлабочува соработката помеѓу македонските и хрватските автори и преку пишаниот збор се градат нови мостови.