×

Преведи ја страницата

Од промоцијата на „Горски гротески“ од Григор Костески ( ФОТО )

12 април, 2019

Синоќа во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид се одржа промоцијата на „Горски гротески“ од Григор Костески.

miso 2

Книгата содржи поезија создавана во текот на повеќедецениското уметничко творештво на авторот кој се занимава уште и со архитектура, сликарство и копаничарство.

За книгата зборуваше Тоде Илиевски.

kirco

miso 3

miso

gosti

gosti 1