×

Преведи ја страницата

На 29 септември во просториите на НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид се одржа годинашниот општински натпревар „Млади библиотекари“

09 октомври 2017

На натпреварот учествуваа 18 ученици од 6 основни училишта од Охрид и околината од кои најдобар успех покажа Елена Лангоска, ученик од VIII одделение од ОУ „Ванчо Николески“ од с.Лескоец под менторство на библиотекарот Ана Пупиноска Стојкоска.

Елена со менторката Ана Пупиноска - Стојкоска

Победничката од натпреварот ќе учествува на Републичкиот натпревар кој ќе се одржи на 3 ноември, годинава и ќе го претставува Охрид.