×

Преведи ја страницата

Нови наслови во Библиотеката – октомври 2019

16 октомври 2019

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Македонскиот архетип” – Ефтим Клетников
 • “Пат по сопствената сенка” – Бранко Милошевски
 • “Пасија според Кармела” – Маркос Агинис
 • “Песот со тажен поглед” – Оливера Николова
 • “Виножито зад душата” – Милан Јазбец
 • “Живот или судбина” – Јусуф Сулејман
 • “Интуиција и егзистенција” – Дејан Здравков
 • “Дијалози во еднина” – Ана Стојаноска
 • “Мистериите на Митра” – Франц Кумонт
 • “Песни и манифести” – Саво Костадиновски
 • “Розата и вепарот” – Ане Провоуст
 • “Македонски писатели за деца ; Раскази” – Раде Силјан