×

Преведи ја страницата

Нови наслови во Библиотеката – октомври 2018

31 октомври 2018

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Време” – Никола Кочовски
 • “Друго тело” – Милорад Павиќ
 • “За душата и воскресението” – Григориј Ниски
 • “Дискурс и екскурс” – Ангелина Бановиќ-Марковска
 • “За книжевноста до последен здив” – Данило Коцевски
 • “На пат кон светото место” – Танас Вражиновски
 • “Креација и интерпретација” – Ефтим Клетников
 • “За Кина” – Хенри Кисинџер
 • “Антропологот како писател” – Клифорд Гирц
 • “Избрани дела” – Петар Кочиќ
 • “Античка реторика” – Весна Томовска
 • “Името е нашата татковина”