×

Преведи ја страницата

Нови наслови во Библиотеката – октомври 2018

10 октомври 2018

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Монахот што се плашеше од смртта” – Горан Василевски
 • “Рѓосани бисери” – Спасе Мазенковски
 • “Птиците од дворот” – Благоја Иванов
 • “Битка за Македонија” – Исмет Кочан
 • “Приказни од Алхамбра” – Вашингтон Ирвинг
 • “Што сакаш од мене, љубов?” – Мануел Ривас
 • “Македонската народна религија” – Танас Вражиновски
 • “Литература и егзил” – Блерина Старова-Златку
 • “Фредерик Шопен-поетот на музиката” – Даница Стојанова
 • “Син на сонцето” – Кнут Хамсун
 • “Единство на лицата” – Трајче Кацаров
 • “Култот на Свети Јован Крстител во духовната и народната традиција во Македонија” – Лилјана Котевска-Плевнеш