×

Преведи ја страницата

Нови наслови во Библиотеката – ноември 2017

29 ноември 2017

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

  • “Мистерија” – Федерико Аксат
  • “Крововите на Техеран” – Махбод Сераџи
  • “Кафка на брегот” – Харуки Мураками
  • “Да се сретнеме во Венеција” – Елизабет Адлер
  • “Граница” – Луан Старова
  • “Поглед полн синило” – Катерина Серафимовска
  • “И кој и да ме сретне” – Отар Чиладзе
  • “Ненаситност” – Станислав Игнаци Виткевич
  • “Годината на смртта на Рикардо Реиш” – Жосе Сарамаго
  • “Александар Македонски. Наследникот на власта” – Нелја Гулчук