×

Преведи ја страницата

Нови наслови во Библиотеката – мај 2018

2 мај 2018

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Половина жолто сонце” – Чимаманда Н. Адичи
 • “Крв на еукалиптусот” – Иван Чаповски
 • “Атена со пенис” – Александар Русјаков
 • “Духови” – Цесар Аира
 • “Аквариум” – Кристина Тот
 • “Госпоѓица Лонлихарт” – Натаниел Вест
 • “Претстава” – Гоце Ристовски
 • “Долината на реката Иса” – Чеслав Милош
 • “Феникс” – Ивана Костовска
 • “Телото во кое треба да се живее” – Петар Андоновски
 • “Слобода” – Џонатан Френцен
 • “Момчиња” – Луиза Меј Алкот