×

Преведи ја страницата

Нови наслови во Библиотеката – мај 2018

16 мај 2018

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Чејка и чајка” – Вера Чејковска
 • “Земја” – Тришо Стојановски
 • “Илјада четиринаесет” – Петре Димовски
 • “Монахот што се плашеше од смртта” – Горан Василевски
 • “Антички календари” – Лидија Ковачева
 • “Се буди ѕверот” – Велко Неделковски
 • “Слики од бунарот” – Марина Икономова-Шокева
 • “Убиј го зборливото куче” – Митко Маџунков
 • “Зошто страдаме” – Виктор Илиевски
 • “Сказна за чучулигата” – Томе Богдановски
 • “Шест упанишади”
 • “Зошто ги сакаме жените” – Мирчеа Картареску