×

Преведи ја страницата

Нови наслови во Библиотеката – мај 2018

9 мај 2018

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Спиј!” – Анелис Вербеке
 • “Писма до Олимпијада” – Св. Јован Златоуст
 • “Балканска книга на умрените” – Мето Јовановски
 • “Академија” – Никола Кочовски
 • “Физика на тагата” – Георги Господинов
 • “Црешовото дрво” – Марица Бодрожиќ
 • “Првиот универзитетски ден на мојата ќерка” – Игор Станојоски
 • “Третата лага” – Агота Кристоф
 • “Креација и интерпретација” – Ефтим Клетников
 • “Илинденски лидери” – Стефан Влахов-Мицов
 • “Социјална екологија” – Илија Ацески
 • “Македонија во географијата на Ал-Идриси” – Зеќир Рамчиловиќ