×

Преведи ја страницата

Нови наслови во Библиотеката – јануари 2018

31 јануари 2018

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Срце на тротоарот” – Адријана Ананиева
 • “Гнев” – Тик Њат Хан
 • “Три новели” – Тања Урошевиќ
 • “Пјер и Жан” – Ги де Мопасан
 • “Планот за среќен крај” – Линдзи Келк
 • “Жена” – Сибила Алерамо
 • “Сварог” – Коста Бојчески
 • “Љубовна приказна” – Тодор Басотов
 • “Професорот” – Шарлот Бронте
 • “Една неважна жена” – Оскар Вајлд
 • “Сенки” – Томазо Ландолфи
 • “Многу малку светлина” – Владан Матијевиќ
 • “Јаков лажгото” – Јурек Бекер
 • “Потекло на зборот”