×

Преведи ја страницата

Библиотеката набави нови книги – февруари 2016

10 февруари 2016

Во рамки на проектот “Збогатување на книжниот фонд“ -поддржан од Министерство за Култура на РМ, НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид ги набави следниве наслови:

 • “Ноќта кога дојдоа сватовите“ – Јелена Бачич Алимпич
 • “Сенки од минатото“ – Лусинда Рајли
 • “Невидливиот“ – Сајрус Копланд
 • “Длабоко во душата“ – Јасмина Кадра
 • “Кој сее ветар“ – Неле Нојхаус
 • “Волци и ангели“ – Сепо Јокинен
 • “Мрачни тајни“ – Микел Хјорт и Ханс Розенфелд
 • “Ако не те видам никогаш повеќе“ – Лаура Мартинез Бејли
 • “Господар на злото“ – Донато Каризи
 • “Девојката во пајакова мрежа“ – Давид Лагеркранц
 • “Св. Наум Охридски“ (монографија) – Цветан Грозданов
 • “Лексикон на личните имиња“ – Амели Нотомб