×

Преведи ја страницата

Учениците од „Братство“ се потсетија на приказната за штурецот и мравката

1 Април – Ден на шегата во НУ Библиотека  „Григор Прличев“ е одбележан со презентацијата на приказната за „Штурецот и мравката“.

stu nas

Гости во библиотеката беа учениците од трето одделение од ОУ „Братство – Единство“ заедно со своите учителки: Наташа Балева и Оливера Дамјаноска.

stu1

Елизабета Бојческа и Христина Трпеска, вработени во библиотеката   им ја презентираа приказната  преку збор и слика, а потоа следеше  и разговор со учениците  и се откри  поуката што во себе ја крие оваа секогаш актуелна приказна.

stu 2

Презентацијата ја подготвија м-р Мариче Боздоганова и Елизабета Бојческа.

sturec