×

Преведи ја страницата

НУ Библиотека и „Аквариус“ со „Напиши стих – купи кафе“ го одбележаа Светскиот ден на поезијата

21 март, 2019 

Денеска од 10 до 14 часот во култната кафетерија „Аквариус“ во Охрид по втор пат се случи одбележувањето на светскиот ден на поезијата 21 Март со настанот „Напиши стих – купи кафе“ 

 

 „Аквариус“ заедно со НУ Библиотека „Григор Прличев“ и АБВ Дизајн од Охрид собраа голем број почитувачи на пишаната реч од Охрид и Струга.

ak 15

Аматери и поети кои зад себе имаат видна биографија во литературата. Секој од нив подари стих и со кафе муабет размени позитивна мисла со пријателите на мартовското сонце, покрај мирното, сино езеро.

ak 5

Посебна комисија деновиве ќе ги разгледа творбите и ќе ги соопшти добитниците на трите награди.

ak 12

ak 7

Сите присутни изразија пофалби за организаторите и желби ваквите креативни настани да се почести.

ak 8

ak 22

ak 19

ak 14

ak 20

ak 17

ak 18

ak 4