×

Преведи ја страницата

Изложба на дела од роднокрајни автори родени во јуни

12 јуни 2019

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид од денеска  до 19 јуни ќе биде поставена изложба на книги од роднокрајните автори: Ванчо Николески , Бранко Цветкоски, Иван Трпоски и Љупчо Јакимоски.

роднокрајни 1

Излобата носи наслов: „Роднокрајни автори родени во јуни“.

Вљубениците во книгите и нивното творештво одблиску ќе можат да се запознаат со дел од нивното творештво.

роднокрајни

Работното време на библиотеката од понеделник до петок е од 8 и 30 до 16 и 30 часот.